Maanbloem

Coming of Age Camp

Rite of Passage voor meiden 15-18 jaar

Nieuwe data en informatie binnenkort beschikbaar

Begeleiding door oa Irene Kriek (Woest Oost) en Agnes Eising (Maanbloem)

aanmelden via info@maanbloem.nl

Zonder aan een liaan van een wankele 98 meter hoge toren te hoeven springen, besneden te worden, 5 boeken uit je hoofd te leren en te reciteren of koeienbloed te drinken kun je een rite of passage hebben.
De overgang van meisje naar vrouw (of van jongen naar man) is een
veelbetekenend moment in je leven. Hoe en wanneer je dit moment viert hangt af helemaal af van waar je woont in de wereld. In Nederland kennen we eigenlijk geen rituelen meer om dit moment te markeren en vind je een Rite of passage (overgangsritueel) bijvoorbeeld tijdens een ontgroening in je studententijd maar hierin gebeurt eigenlijk het tegenovergestelde van wat een echte rite of passage is.
In het coming of age camp willen wij het anders doen. We willen jullie jong volwassen de inhoud geven die jullie verdienen, we willen dieper graven, meisjes bij elkaar brengen uit alle windstreken en buiten alle hokjes omdat we geloven dat er prachtige en krachtige dingen kunnen gebeuren als al deze jonge vrouwen de handen in elkaar slaan.

Dus schrijf je nu in om dit moment in je leven te vieren, te markeren, nooit meer te vergeten en vooral om een krachtige sisterhood te ervaren omdat wij geloven dat als vrouwen elkaar omhoogtrekken en elkaar ondersteunen we allemaal de beste versie van onszelf kunnen worden.
Tijdens het coming of age camp zul je met een groep jonge vrouwen/meiden tussen de 15-18 jaar samen vuur maken, bespreken hoe het is om contact met jongens of andere vrouwen te hebben en hoe je in je vrouwelijke kracht kan staan.

Zie jij jezelf als het middelpunt van het universum of wil je een bijdrage leveren aan de maatschappij en aan de samenleving? Hoe wil je dat gaan doen? Wie wil je zijn? Wat wil jij neerzetten als jonge vrouw in de wereld? Hoe kun jij in je kracht blijven staan en de wereld om je heen daardoor een stuk mooier maken?
Omringd door een aantal vrouwen die al een eigen rite of passage hebben gedaan zul je dit weekend verzorgd, gesteund en uitgedaagd worden.

Je zult dit weekend:
* een levensveranderende ervaring hebben
de relatie met je ouders verdiepen
genieten en afzien
‘echte’ levensverhalen te horen krijgen
meer zelfvertrouwen krijgen
Sisterhood ervaren, gezamenlijkheid, sociale gelijkheid en grote solidariteit. leren om op een diepere laag te communiceren en jezelf uit te drukken nadenken over wat voor een vrouw je wil zijn en wil worden en wat je daarvoor zal moeten doen (of juist laten) de bullshit overboord gooien waar je niets aan hebt , leren hoe je een gemotiveerde, verantwoordelijke en een veerkrachtige jonge vrouw kan zijn en hoe je altijd uit die bron kan blijven putten.

Zodra je je hebt opgegeven ontvang je een brief van ons met daarin alle informatie die je nodig hebt voor het weekend.

Toevoeging voor de ouders:
Voor deze stap in volwassenheid is de erkenning van de ouders heel belangrijk. We hebben jullie nodig om dit voor jullie dochter goed neer te kunnen zetten en te bekrachtigen.


Vaders – We willen aan jullie vragen om je dochter naar dit weekend te brengen en deel te nemen aan de opening van het weekend.
Vaders zijn degene die hun dochters mee de wereld in nemen, zij kunnen dit als geen ander en hebben hierin een hele belangrijke rol die weer heel anders is dan de rol van moeders. Wij willen jullie vragen om er op deze avond bij te zijn om jullie dochter te ondersteunen in deze nieuwe stap in haar leven. Jullie zullen mee eten en deze avond zal voor jullie tot 21:30 duren. Op zondag zijn jullie ook weer van harte welkom vanaf 15:00-18:00.

Moeders – Jullie willen we vragen om in te stromen op de zondag. Moeders kunnen hun dochters bekrachtigen door erkenning te geven en door ze echt in hun eigen (vrouwen) kracht te zetten. Als jullie dochter deze stap maakt bekent dit voor de moeders ook een nieuwe fase. Er zal een nieuwe relatie tussen jou en je dochter ontstaan doordat jij deze ruimte kan maken waardoor zij deze stap kan zetten. Het programma voor de moeders zal op zondag van 12:00-18:00 duren.


Broers en zussen, peetooms/tantes, opa’s oma’s en vrienden die belangrijk zijn in het leven van jullie dochter zijn welkom op zondag vanaf 15:00. Hierbij willen we vragen of iedereen iets feestelijks te eten en drinken meeneemt om te delen om samen het weekend en de Rite of passage mee af te sluiten.

Scroll To Top