“A healer is not someone you go to for healing,  a healer is someone who helps you to find the key within you, for your own ability to heal” 

In een individuele sessie kijk ik graag met je mee hoe jij weer stroming in je leven brengt. Ben je op enig moment vastgelopen in een fase in je leven dan kijk ik via sjamanistische technieken met je mee waar de bron van deze blokkade zit. Vaak zijn er terugkerende patronen in verschillende fases in je leven waardoor het niet lekker doorstroomt. Hier kan een Soul Retrieval haar werk doen en soms het verwijderen van koorden of blokkades die jou uit je gronding en contact met jezelf houden.

Soul Retrieval is heelheid brengen daar waar door een traumatische ervaring zoals een ongeluk of bijvoorbeeld misbruik een deel van jouw ziel of essentie bij je weg is gegaan. Door de sjamanistische techniek van Soul Retrieval kun je je weer compleet en heel voelen. Deze techniek heb ik zelf mogen ervaren en doorgeven en ik weet en zie dat het werkt. De glans en sprankeling in de ogen komt weer terug, je voelt je opgeruimd en je hele systeem kan tot rust komen. Je voelt gronding, stevigheid en kunt beter “aarden”. 

Een Soul Retrieval bestaat uit 2 losse sessies bestaande uit een intake waar we de bron van “soul loss” opzoeken. In de 2e sessie gaan we de “zielsdelen”  terughalen en herintegreren. Door het terugkrijgen van deze essentiële delen word je weer meer in contact gebracht met wie je in essentie bent. Hierdoor kun je meer heelheid ervaren. De kosten voor Soul Retrieval zijn € 150,00.

Een ervaring van één van mijn cliënten:

” Een tijdje geleden mocht ik bij Agnes een soulretreval doen. Voor mij een hele bijzondere ervaring en het heeft mij veel gebracht. In de eerste sessie hebben we gekeken op welk moment er delen bij mij weg zijn gegaan. Agnes is zo rustig, inlevend en liefdevol dat ik naar dit kwetsbare stuk toe kon gaan. Ook hebben we middels meditatie gekeken welk dier mij zou helpen. Voor mij was dat de eekhoorn. Weer thuis kreeg ik de opdracht me te verdiepen en te verbinden met de eekhoorn. 
Een week later volgde de soulretreval. Wauw wat was dat bijzonder. Samen gingen we op reis. Ik naar mijn eigen fijne plek en Agnes naar de midden en bovenwereld. De grootmoeders staan in een kring om mij heen om mij te steunen. Ook Agnes ziet dat dit gebeurd, we zijn zo verbonden. Ik zou de pijn in mijn vrouwenlijn nooit hebben kunnen doorbreken zonder het voorwerk van de grootmoeders en mijn moeder. Dit hebben we samen gedaan. 
Ook in deze sessie is Agnes zo liefdevol en straalt ze zo’n rust uit. Ik voel me zo veilig dat ik mijn meest kwetsbare kant durf te laten zien. Ik mag weer zijn wie ik echt ben.
 
Nu een paar maanden later kan ik echt voelen wat het met mij heeft gedaan. Ik voel zoveel meer rust, kan er helemaal zijn voor mijn innerlijk kind en troosten als dat even nodig is. Ik voel veel sterker en kan steeds beter voor mijzelf zorgen. Ik kies nu in liefde voor mijzelf. 
Voor het eerst in mijn leven mag ik mijn eigen  pad lopen en me ontwikkelen. Ik ben zo dankbaar.” 
 
Meer informatie over Soul Retrieval vind je oa in de boeken:
* Afdalen in je Ziel – Alberto Villoldo
* Soul Retrieval – Sandra Ingerman
 

Daarnaast ben je ook van harte welkom voor een individuele sessie mbt je vrouwelijke cyclus, ook als jonge vrouw/meisje. 

Ik schreef hierover een artikel: 

Wild Power vs maandelijkse klachtencyclus 

Afgelopen weekend stond een uitgebreid artikel in de Wetenschapskatern van het NRC “De stilte rond menstruatie”. Dit maakt me blij, eindelijk aandacht voor een ondergeschoven en ondergewaardeerd onderwerp wat eigenlijk nog steeds taboe is. Terwijl een vrouw ongeveer 500 menstruatieperiodes in haar leven meemaakt. Een goed artikel, echter vooral de klachten rondom menstruatie worden benadrukt, zoals zo vaak. Ik weet en erken dat er veel vrouwen en jonge meisjes maandelijks kampen met lichte tot hevige pijnen rondom de menstruatieperiode en dat er ook serieuze emotionele en mentale klachten zijn (PMS en PMDD). Het is belangrijk dat dit erkend wordt en in het geval van hevige pijnen en bloedverlies er actie wordt ondernomen.

Wat er toegevoegd mag worden is basisinformatie, informatie over ons vrouwenlichaam, hoe we haar leren kennen, eren en verzorgen en dat deze kennis gedeeld wordt met jonge meiden. (dit geldt ook voor mannen en jongens). Dat we dat als maatschappij erkennen, eren en een plek geven zoals in het onderwijs. Dat we als vrouwen inzicht hebben in onze cyclus, dat we hiermee kunnen werken, door te weten wanneer we in onze krachtige fase zitten en wanneer we introverter zijn en dus minder makkelijk een workshop/presentatie zouden kunnen geven. Dat we elkaar hierin steunen en dat we onze kennis hieromtrent delen. Dat er weer vrouwen onder ons zijn die hierin gespecialiseerd zijn en serieus genomen worden. Dat we onze jonge meiden hierin opleiden, dat ze weten wat ze te wachten staat als de eerste bloeding zich aandient. Ons lichaam zit zo ingenieus in elkaar! Als we onze cyclus leren kennen en van hieruit leven, ons voeden met datgene wat we nodig hebben in de diverse stadia van de cyclus en dus ook rust nemen in de periode dat ons lichaam rust nodig heeft om te reinigen, om te zuiveren, om te herstellen, zal dat een grote verandering in de maatschappij teweeg brengen.

In oude tradities waarin het vrouwelijke geëerd werd, werd de periode rondom de menstruatie “moontime” als een heilige tijd beschouwd en verzamelden vrouwen van de tribe, die op hetzelfde moment in hun moontime waren, zich en wisten de mannen dat deze vrouwen met nieuwe inzichten en visioenen terug zouden komen. Waardoor de tribe beslissingen kon nemen over oogst of jacht. De moontime werd beschouwd als een periode van naar binnen gaan, luisteren naar je ziel vanuit diepe verbinding met de aarde en natuur, een vision quest. Iedere maand opnieuw.

In onze huidige maatschappij is een grote afstand, zelfs afkeer ontstaan tav het vrouwelijke/ de vrouwelijke wilde kracht zoals we de moontime kunnen zien. Vrouwen worden vaak als hysterisch/ongeleid projectiel bestempeld in de fase rondom de menstruatie. En ja, ik kan niet ontkennen dat ik als vrouw pijn heb ervaren, me onredelijk, chagrijnig, boos of gefrustreerd heb gevoeld in de periode rondom de menstruatie. En ik weet inmiddels dat het anders kan. Door kennis, wijsheid, eerbied en dankbaarheid van en over mijn lichaam en menstruatie te hebben kan ik veel beter surfen op de hormonale golven, mijn bloedingen en moodswings zijn positief veranderd en ben ik vooral dankbaar dat mijn lichaam gezond is, er creatiekracht uit voortkomt, dat mijn intuïtie scherp is tijdens deze periode en dat ik daar naar kan luisteren. 

Er zijn een aantal prachtige bekrachtigende boeken geschreven over menstruatie zoals “Wild Power” van Alexandra Pope en Sjanie Hugo Wurlitzer, founders of red school.

In mijn werk vanuit Maanbloem speelt menstruatie ook een belangrijke rol vooral bij het begeleiden van jonge meiden hierin. Laten we menstruatie bespreekbaar maken, praat er met elkaar over, verdiep je in je cyclus, houd een maanboekje/journal bij zodat je inzicht hebt in je cyclus en dus jezelf beter leert kennen waardoor je dit ook met je omgeving kunt bespreken en aangeven wanneer je wel/niet een belangrijke presentatie/keuze/workshop kunt verzorgen. Laten we onze mannen, de vaders hierover informeren zodat ook zij er kunnen zijn voor jou en jullie dochters in deze periode. Niet omdat zij het anders zwaar gaan krijgen, maar om met elkaar samen te werken, werkzaamheden of daginvulling anders te verdelen. Als we dit als vanzelfsprekend leven zal de wereld er heel anders uit zien. Dan hoeft niemand zich anders voor te doen dan zij/hij zich voelt, dan kunnen we pieken op de momenten dat het kan en rusten op de momenten dat het nodig is.. Zowel vrouwen als mannen.

Dank aan de gynaecologen die in het artikel aangeven en benadrukken dat vrouwen in deze fase goed voor zichzelf zouden moeten zorgen, tijd en rust nemen en dit ook bespreken met huisgenoten, gezin en op de werkvloer. “Dit is mijn troetelweek, want anders hebben we het allemaal zwaar straks ” zoals het artikel beschrijft kan dan plaatsmaken voor dankbaarheid voor de support, respect en begrip voor deze fase.