binnenkort meer informatie over het moeder dochter weekend voor volwassen dochters (20+, 30+)

Maanbloem organiseert weekenden voor moeders en dochters (11 – 14 jaar) om samen de overgang van meisje naar vrouw te vieren, een rite of passage. Ga je mee op reis? We heten de meiden welkom in de cirkel van vrouwen, we delen verhalen en ervaringen, maken samen vuur en ZIJN vooral samen back to basic op een prachtige plek in de natuur

  • Heb jij zin in een weekend vol in verbinding met je tienerdochter?
  • Ben je er klaar voor om een stap te zetten in de relatie met je dochter tijdens haar reis van meisje naar vrouw?
  • Wil je dochter meer vrijheid ervaren en gezien worden als onafhankelijke jonge vrouw die ze straks is? Kom dan naar het Moeder Dochter Weekend van Maanbloem

Praktisch:

  • 20 & 21 maart, 22 & 23 mei, 25 & 26 september 2021
  • we kamperen op een prachtige plek in de natuur
  • bijdrage: € 325,00 per koppel

* Extra informatie en aanmelding via info@maanbloem.nl

Mocht de aangekondigde datum niet door kunnen gaan dan verplaatsen we het en kun je je reservering doorschuiven of het deelnamegeld terug gestort krijgen. 

Wat gaan we doen en waarom?
We zullen veel verhalen met elkaar delen, ontspanningsoefeningen doen, creatief bezig zijn en op zondag zullen we de meiden op een respectvolle en waardevolle manier verwelkomen tijdens een hedendaags ritueel wat we met elkaar vormgeven. Deze ervaring zal je als moeder en dochter dichter bij elkaar brengen. Er zal wederzijds respect en waardering zijn voor elkaar omdat je intens met elkaar samen bent. Door bewust stil te staan bij de overgangsfase van meisje naar vrouw kunnen meiden zich meer bewust worden van de keuzes die ze maken, stevig met beide benen op de grond staan en meer inzicht krijgen in eigen kwaliteiten en talenten.
 
We starten zaterdag om 10:00 en zullen zondag rond 16:00 afsluiten.  We zijn back to basic buiten en ontmoeten elkaar rond het vuur.
 
Samen met een team van ervaren vrouwen van verschillende leeftijden zullen we een prachtig weekend verzorgen.
 
Misschien heb je nog vragen of wil je meer specifieke informatie laat me dit dan gerust weten.

Voel je meer dan welkom!!

Ervaringen van Moeders:

Het weekend heeft mijn verwachtingen overtroffen. Ik had er al een heel goed gevoel bij, maar om het ook echt zelf te ervaren was heel fijn en inspirerend!  Aan de ene kant vond ik het heel relaxed en aan de andere kant heel enerverend

Vooral de zachtheid en de rust die ik de hele tijd voelde vond ik erg fijn. Ook dat je echt mocht zijn wie je bent was erg fijn. Voelde mij van af het begin gelijk welkom

Deze tweede keer het moeder-dochter weekend volgen gaf ons extra verdieping, ruimte en zelfstandigheid. Deze weekenden geven je alle rust en ruimte om te leren, door de oefeningen, door de vaak intieme gesprekken, door de andere moeders en vrouwen die je helpen, het voordoen (hoe je bijvoorbeeld je dochter door een moeilijke situatie heen kan helpen) of die even kunnen inspringen als je het zelf nog niet weet”

Door de bubble; rust, natuur, mobielloos, het los zijn van comfort, door het samen waken over het vuur, het samen slapen, eten en werken, ontstaat er zo snel een groep, diversiteit is dan juist zo mooi en rijk. Je gaat zo open staan voor elkaars verhaal, dat echte pure gezien worden is een heel groot menselijk verlangen, als je daarbij in de buurt komt met elkaar dan voelt dat heel goed, gedragen en intiem”

 
Afgelopen weekend waren mijn dochter en ik te gast bij Maanbloem. Het moeder dochter weekend onder begeleiding van Agnes en Iris.
Ik ben er een week stil van geweest…
Dochter ging met een klein beetje tegenzin en vooral veel spanning mee. ‘Al dat spieriewierie gedoe van jou’. Saai en raar.
Rondom het vuur. Ze kroop zowat in me. En hoewel ik dat op z’n tijd heerlijk vind, hoopte ik op beweging. Dat doet haar altijd zo goed. In het lijf komen, aarde.
Daar waren ze, de heksen, kabouters en reuzen, en de standbeelden tuin. Gelukkig! We konden gieren van het lachen.
Die moeders ook…!
En daar ging ze… op haar plek in de meidengroep. Naarmate de tijd verstreek hoorde ik haar stem steeds meer boven de anderen uitkomen. Lachend, met gekke stemmen, grappen en grollen…
Wat is de essentie van jullie relatie was de vraag. Haar antwoord; humor en knuffelen. Smelt. Ja, die humor, hoe gekker hoe beter. ‘Mijn moeder is gestoord’ zegt ze met een grote lach.
En toen de cirkel over menstrueren. Rondom het vuur, verhalen over de eerste keer. Verdrietige verhalen, mooie verhalen, verlangende verhalen, grappige verhalen. Het werd stiller en zachter. Het verwerken van die, ook wat rare informatie kost best wat energie.
We aten in steeds wisselende koppels. Moeders hadden voor een maaltijd een andere dochter, dochters een andere moeder. Kwetsbaar deelden we.
Die nacht waakten we samen bij het vuur. Onder dekentjes, met de sterren boven ons. Het leek een zee aan ruimte. Verhalen ontstonden, vragen werden gesteld, pijnlijke vragen die om warmte en compassie vroegen, er werd geknuffeld, er was aanwezigheid. Na een uur kropen we in de camper, in 1 bed. Knus, voldaan en moe.
Hoe wil je je dochter eren? Wat wens je haar toe in deze periode van overgang?
De meiden namen 1 voor 1 plaats op de troon. Kleine prinsesjes, koninginnen in wording.
Ik wens mijn dochter, maar ook iedere dochter in deze fase, dit toe; een cirkel van vrouwen. De openheid, draagkracht, wijsheid en liefde die ontstaat als we onszelf inbrengen en zorgen voor deze nieuwe, bijna vol bloeiende, generatie vrouwen.
En dat niet alleen. Ik wens het ook voor alle moeders. Moeders die elkaar zien en zichzelf kunnen tonen, moeders die hun dochters zien.
De bezielende begeleiding van Agnes, de prachtige, omsloten plek…ik kan het je zo aanraden!
‘Mam, grappig he, dat als ik met jou op vakantie ga, dat ik altijd beste vriendinnen maak. Zullen we ook vaker kamperen?”