Rites of passage

Een Rite of Passage is een overgangsmoment creëren waarbij je bewust stil staat bij de overgang van de ene levensfase naar de andere. Het helpt om groei en verandering in persoonlijke overtuigingen, identiteit, waardes en zelfwaardering te faciliteren. Een rites of passage kan ondersteunen in de transitiefase.

De reis van meisje naar vrouw is zo’n Rite of Passage. Het is in onze westerse maatschappij niet meer vanzelfsprekend dat wij onze tienermeiden (en jongens) ondersteunen tijdens deze fase van onzekerheid, verwarring en zoektocht in het leven. Bij Maanbloem staan we hier wel bewust bij stil en neem ik Moeders en Dochters, Vaders en Dochters graag mee op reis om dit te creëren tijdens een weekend of speciale dag. Daarnaast zijn vrouwen, meiden en mannen van harte welkom voor een individuele sessie en spreek ik graag over dit onderwerp om Rites of Passages weer onderdeel van ons leven te laten worden.

Mijn inspirator hierin is Arne Rubinstein van het Rites of Passage Institute in Australië. Hij heeft oa het boek “the making of men” geschreven en diverse inspirerende TedX talks gehouden. In september 2018 heb ik hem uitgenodigd in NL om de Leadership Training Rites of Passages te verzorgen en in augustus 2019 ben ik naar Australië gegaan voor een stage/assisteren bij het Rites of Passage Institute. Een onvergetelijke ervaring.

Galerij

Contact