Rite of passage

Een rite of passage is een ceremonie die een belangrijke transitie in iemands leven markeert zoals geboorte, huwelijk, dood en de overgang van meisje naar jonge vrouw/jongen naar jonge man.

Eeuwenlang erkennen inheemse en traditionele culturen de waarde van het ondersteunen van een individuele transitie in iemands leven van de ene fase in de andere door een rite of passage. Het markeren van deze transities wordt gezien als een fundament/basis van groei, verbondenheid en gezondheid van een individu en de gemeenschap.

Het is in onze westerse maatschappij niet meer vanzelfsprekend dat wij onze tienermeiden (en jongens) ondersteunen tijdens deze fase van onzekerheid, verwarring en zoektocht in het leven. Bij WildFlower staan we hier wel bewust bij stil en nemen we Moeders en Dochters, Vaders en Dochters graag mee op reis om dit te creëren tijdens een speciaal weekend of een gathering zoals SpringFlower (meivakantie 4-7 mei 2023).

Tijdens deze reis komen de elementen van het Rites of Passages Framework voorbij. Wil je dit ook in je eigen werk, vrouwencirkel of anderszins kunnen toepassen dan ben je meer dan welkom tijdens de Facilitator Training.

Mijn inspirator is Arne Rubinstein van het Rites of Passage Institute in Australië. Hij is auteur van het boek “The making of men” en verzorgt wereldwijd Global Rites of Passages Leadership Trainingen, lezingen en vele Vader Zoon kampen. In 2019 heb ik meegewerkt aan een aantal Rite of Passage activiteiten in Australië en samen met collega’s hebben we Arne Rubinstein meerdere keren in Nederland mogen verwelkomen om de Leadership training te verzorgen.

Galerij

Contact